Egykori játékosaink
Szavazás
Lesz-e még meccs a Stadler-stadionban?
igen, egészen biztosan
valószínűleg igen
talán
nem valószínű
biztosan nem

Vendégkönyv

Hozzászólások (9)

Kecsege U.Z
9 éve, 9 hónapja, 24 napja és 19 órája
Üdvözletem.Kecsege vagyok Zalaegerszegről, az Ultras Zalaegerszeg tagja.Olyan ügyben írok hogy 2 éve gyűjtöm a magyar régi és új szurkolói csoportoknak a sáljait,és szeretnék a gyűjteményemben tudni egy Stadler Angyalok kara sálat is,vagy esetleg sima Stadlert.Tud nekem valaki segíteni?Előre is köszönöm
R.Baggio 1995
9 éve, 9 hónapja, 24 napja és 14 órája
Helló Kecsege!
Az oldal egyik társszerkesztője vagyok,de sajnos nem tudok segíteni. :( Nincs,és nem is volt Stadler sálam.
Háromszögletű,ún.asztali zászlóm van,de abból is csak 1 db.
Sajnálom!
R.Baggio 1995
9 éve, 9 hónapja, 20 napja és 16 órája
Az a híres-nevezetes,zsúfolt házas futballünnep :) :

http://www.tempofradi.hu/1995-vi-24-stadler-ferencvaros-1-1
R.Baggio 1995
9 éve, 6 hónapja, 12 órája
Amikor a bajnokot is temetik - összedőlő magyar sportbástyák.

A Gázszer FC kapcsán már említettük a Stadler FC-t, annak is akasztói stadionját. A Bács-Kiskun megyei község szélén 1994-ben épült (akkori) ékszerdoboz nemcsak a labdarúgócsapat, hanem a tulajdonos, Stadler József otthonául is szolgált, emellett bár, étterem és szálloda is üzemelt benne. A juhászból lett nagyvállalkozó 1993 nyarán kezdte el pénzelni a Kiskőrösi Petőfi NB II-es futballcsapatát, amely Kiskőrös-Stadler FC néven megnyerte a másodosztály Keleti csoportjának küzdelmeit, így 1994-ben feljutott az NB I-be.

Újonc csapathoz új stadion is dukált, ám a kiskőrösi, majd a kecskeméti önkormányzattal sem sikerült megállapodni, így Stadler József gondolt egy merészet, és Akasztón építette fel a létesítményt. 1994 őszén csak két mérkőzést játszott otthon a Stadler FC (mindkettőt Kiskőrösön), a többi hazai meccsének felcserélte a pályaválasztói jogát. Tavaszra aztán elkészült a szép stadion, 1995. március 4-én a Parmalat (Videoton) ellen, 10 ezer néző előtt avatták fel, majd megérkezett a csapathoz Igor Nicsenko, aki kilenc meccsen nyolc gólt rámolt be az ellenfeleknek, és a Sándor István irányította csapat a 9. helyen végzett a bajnokságban úgy, hogy a záró fordulóban, a már bajnok Ferencváros ellen 22 000 (!) néző előtt 1–1-et játszott.

A következő esztendőben is kilencedik lett a csapat, egy évvel később viszont már csak a Dunaferr elleni sikeres osztályozóval maradt bent. Az igazán nagy gondok az 1997–1998-as szezonban mutatkoztak, Stadler többet járt a bíróságra, mint meccsre, a tavasszal pedig börtönbe került gazdasági bűncselekmény vádjával. A tulajdonos rács mögé kerülését olyannyira megsínylette a csapat, hogy 18. helyezettként kiesett az NB I-ből, majd megszűnt.
(Forrás:Nemzeti Sport)
R.Baggio 1995
8 éve, 8 hónapja, 3 napja és 15 órája
Egy írás a "Magyar Narancs"-ban:

http://magyarnarancs.hu/belpol/a_stadler-ugy_peldanak_okaert-61596
R.Baggio 1995
8 éve, 7 hónapja, 28 napja és 15 órája
Menjünk Akasztóra és látogassuk meg Stadler Józsi bácsit, aki sajnos másodjára is próbál menekülni a börtön elől.
Ő nevezetes figurája, nem csak a magyar futballnak, hanem az egész magyar társadalomnak is. Én egyébként nem a juhászból lett milliárdost, majd a börtönt is megjárt csalót látom benne, hanem egy ügyeskedő, a viszonyokat jól kihasználó embert. Józsi bácsi élt a lehetőségekkel, csak éppen ő - lehet, hogy éppen a STADLER FC létrehozásával - túlságosan is szem elé került. Ha megmarad egyszerű vidéki gazdag embernek és nem kezd stadionépítésbe, akkor lehet, hogy ma is ő Akasztó királya!

A STADLER FC pályafutása egyébként Kiskőrösről indult, ott vette át a csapatot a főnök, majd az első osztályba feljutva, egyben új stadiont felhúzva a pusztába, egy pár ezer fős faluba költöztette azt. Az ország persze pesszimista volt, nem épül meg időre, nem lesz néző, kiesnek..stb. Aztán más lett a helyzet. Bár az első néhány hazai meccsüket még Kiskőrösön játszották, de aztán eljött 95 márciusa és az új stadionban 10.000 néző figyelte a Parmalat vendégjátékát!
Már a kezdetben is olyan nagy nevek játszottak itt, mint az akkori csatár tehetség Lehota. A csúcs pedig a Fradi ellen volt 22.000 néző! Hihetetlen ugye? Ezt ma már, maga Ferencváros is megirigyelné! De a Stadler külföldről is jól igazolt, Hleba, Cigan, vagy Nicsenko, ma is jól csengő nevek. Az edző pedig a nagy név Ioan Patrascu volt. Később Sándor István vette át a csapatot, amely addig vitézkedett, amíg Józsi bá pénze tartott. Aztán ahogyan jöttek, úgy mentek! Nyom nélkül tűntek el,ám örök mementónak, ott a stadion-roncs, amelyet bárhogy is volt, de szégyennek érzek elpusztulni látni! Ha arra járok, mindig odafordulok, de csak a szívem fáj! A búcsúmeccset 1998-ban játszották, azóta lakat alatt pusztul az egykori gyöngyszem, Józsi bácsira pedig most mérte
R.Baggio 1995
8 éve, 7 hónapja, 28 napja és 15 órája
Az alábbi cikk forrása:
Lyukas labda.blog.hu
R.Baggio 1995
8 éve, 7 hónapja, 20 napja és 22 órája
Egy írás a "Délmagyar.hu" oldalon,2009-ből:

http://www.delmagyar.hu/bacskiskun_hirek/a_pokol_tuzen_eg_stadler_fociparadicsoma/2129117/
R.Baggio 1995
8 éve, 7 hónapja, 14 napja és 17 órája
Egy írás a "Beszélő" c. hetilapban:

http://beszelo.c3.hu/cikkek/az-akasztoi-colosseum
Ha Te is szeretnél hozzászólni, be kell jelentkezned.. Kérjük jelentkezz be!